Algemeen

THP is in 2002 opgericht en gestart door Marc ter Haar en Mark van der Steijn. Beiden hebben een achtergrond in het bankwezen en vonden dat de relatie tussen bank en klant niet was zoals deze moest zijn. Te veel oog voor marge en nieuwe cliënten. Te weinig oog voor kwaliteit en service. Dat moest anders.

Vanuit een drive van zelfstandig ondernemerschap zijn zij gestart met THP Financial Guidance, kortweg THP.

Gestart vanuit een missie: Onafhankelijke dienstverlening is pas echt onafhankelijk als deze rechtstreeks door relaties wordt betaald en niet indirect via banken of verzekeraars.

Dat was in de jaren 2002 zeer vernieuwend. Eigenlijk was de markt hier nog niet klaar voor. Vandaar dat er in 2003 toch contacten zijn gelegd met banken en verzekeraars zodat klanten kunnen kiezen voor advisering op feebasis of provisiebasis. Tot op de dag van vandaag kunnen klanten nog steeds deze keuze maken.

THP voert een breed pakket van financiële diensten. De dienstverlening is met name geschikt voor het MKB en voor het hogere segment particulieren. Veel relaties hebben een bedrijf of maatschap met personeel of zijn specialist als medicus of advocaat.

THP is gestart aan de Nieuwe Haven in Dordrecht. Na een korte tussenstop aan de Pieter Zeemanweg is in 2004 een verdieping betrokken in het historische kantoorpand Stokholm aan de Wolwevershaven. Vanwege de groei van het kantoor is THP in 2014 verhuisd naar een ruimere locatie aan de Noordendijk.